Procedura de stilizare a sprâncenelor și importanța efectuării ei corecte

Procedura de stilizare a sprâncenelor și importanța efectuării ei corecte

Terapii faciale   /   Jul 14th, 2022   /   0 COMMENTS   /  A+ | a-
Numele meu este Evelyn Szasz, sunt cosmetician și activez în domeniul înfrumusețării cu pasiune, de mai bine de patru ani.

Când spun înfrumusețare mă gândesc la a pune în evidență frumusețea trăsăturilor fiecărei persoane care îmi trece pragul. Îmi place să îmi răsfăț clientele cu servicii precum: tratamente faciale complexe, epilare igienică cu ceară, stilizarea sprâncenelor și machiaj profesional. De fiecare dată doresc să le ofer clientelor mele o experiență unică, de aceea sunt mereu la curent cu noutățile din domeniu.

În cele ce urmează, voi aborda un subiect foarte drag mie, anume stilizarea sprâncenelor și  ce presupune acest procedeu din punct de vedere profesional.

Este obligatoriu ca, înainte de începerea oricărei proceduri de înfrumusețare să avem în vedere următoarele aspecte:
  • Dezinfectarea și sterilizarea instrumentarului folosit și a suprafeței de lucru;
  • Spălarea, igienizarea mainilor, aplicarea și folosirea în permanență (pe toată durata procedurii) a mănușilor de unică folosință;
Din punctul meu de vedere, procedeul de stilizare al sprâncenelor presupune următoarele etape:
  • Analiza trăsăturilor faciale, evaluarea formei actuale și a stadiului în care se află sprâncenele;
  • Măsurarea sprâncenelor (în trei pași simpli) și determinarea formei lor ideale;
  • Stabilirea rezultatului dorit împreună cu clienta, consultanță în vederea perfecționării formei și a rutinei de îngrijire a acestora.
Dacă se dorește, de asemenea, și vopsirea sprâncenelor, este recomandat ca acestea să aibă forma ideală, astfel încât, în urma aplicării vopselei să obținem o acoperire uniformă. Indiferent de opțiunea aleasă, trebuie să se țină cont de colorația naturală a pielii, a firului de păr și de fizionomie.

Din punct de vedere profesional, este de dorit ca sprâncenele să fie cât mai apropiate de culoarea lor naturală astfel, ele vor pune în evidență atât trăsăturile, cât și machiajul. Ca o ședință de stilizare a sprâncenelor să fie completă, încheiem procedura cu masarea zonei lucrate prin folosirea unei creme calmante și hidratante, aplicarea unei creme cu factor de protectie și periere.

Forma sprâncenelor se schimbă anual în funcție de modă sau trend. Din punct de vedere profesional, eu recomand ca sprâncenele să urmărească fizionomia fiecărei persoane în parte. Este important să avem în vedere că înaintarea în vârstă și pensarea excesivă a sprâncenelor atrag după sine pierderea definitivă a firelor de păr. Ca atare, recomand păstrarea unei forme cât mai apropiate de natural prin accesarea regulată a serviciilor unui profesionist în domeniu.
 
No comments posted...

Leave a Comment

Simple catpcha image
Top