Tratamentul cosmetic de curățare facială

Tratamentul cosmetic de curățare facială

Terapii faciale   /   Jul 21st, 2022   /   0 COMMENTS   /  A+ | a-
Am decis să deschid acest subiect referitor la tratamentul cosmetic de curățare facială pentru a înțelege cu toții care sunt necesitățile unui ten cu adevărat curat, deoarece cu siguranță, fiecare dintre noi ne-am confruntat, la un moment dat, cu inesteticele și nedoritele puncte negre.

Dar,  de ce apar punctele negre și ce sunt ele?

Punctele negre sunt denumite în literatura de specialitate „comedoane deschise” și, din cauza excesului de sebum și a impurităților blocate în pori care în timp oxidează, în contact cu oxigenul, capătă o culoare închisă, situația devenind vizibilă și inestetică. Într-adevăr, nu sună deloc încurajator, dar acesta este un proces absolut natural. Vestea bună este că, tratamentul cosmetic de curățare ne pune la dispoziție metode non invazive pentru a scăpa (pentru o perioadă limitată de timp) de supărătoarele puncte negre.
Curățarea profundă a tenului (mai exact extracțiile, cum sunt ele cunoscute și de care fuge toată lumea) este o etapă necesară a tratamentului cosmetic de curățare. Tenul are nevoie de pori curați pentru a “primi” substanțele active, vitaminele, mineralele. Altfel, riscăm să folosim chiar și cele mai bune produse, iar pe tenul nostru să nu se observe nicio schimbare.

Etapele tratamentului cosmetic de curățare sunt următoarele:
  • Demachierea corespunzătoare a tenului. În acest sens se vor folosi produse specifice fiecărui tip de ten;
  • Tonifierea – etapă prin care restabilim pH-ul pielii;
  • Exfolierea (enzimatică, mecanică sau chimică) presupune îndepărtarea stratului de celulele moarte de la suprafața pielii.
  • Înmuierea tenului în vederea facilitării efectuării extracțiilor. În ceea ce privește această etapă, în industria cosmetică lucrurile au evoluat frumos. Tratamentul cosmetic de curățare nu mai include (neapărat) înmuierea tenului la aburi cum se făcea în trecut, tehnologiile actuale și producătorii din domeniu ne pun la dispoziție produse special concepute în acest sens (măști, creme, geluri) cu rolul de a înmuia tenul și de a face mai suportabilă extracția pentru pacient și mai ușoară ca și procedură pentru specialistul cosmetician.
  • Extracțiile propriu zise care se pot efectua folosind tehnologii din domeniu (spatula cu ultrasunete), dar și manual - perfecte pentru obținerea unui rezultat pe măsură.

Doresc să subliniez că, nu există niciun produs minune care să ne ajute să scoatem toate punctele negre. În schimb putem preveni apariția lor folosind diverse substanțe (acid salicilic, acid glicolic, acid lactic), dar asta numai după ce au fost eliminate și numai la recomandarea unui specialist cosmetician.

Ce se întâmplă după etapa de extracții?
Întotdeauna, extracțiile reprezintă partea “supărătoare” și neplăcută a tratamentului cosmetic de curățare. Odată finalizată această etapă, poate începe relaxarea promisă. Porii sunt și curați și, astfel, reușim să îi ajutăm cu o substanță activă specifică tipului de ten (fiolă/serum), pe care o aplicăm prin mișcări specifice masajului facial. Personal, prefer să folosesc în cadrul unui tratament cosmetic un ser concentrat pentru îngrijirea intensivă a feței și a gâtului care combate eficient imperfecțiunile asociate tenului gras și cu tendință de acnee. Serul contribuie la combaterea înmulțirii bacteriilor și la inhibarea secreției de sebum, refăcând echilibrul pielii și având o acțiune cosmetică normalizantă și matifiantă.
Tratamentul cosmetic de curățare continuă cu aplicarea unei măști specifice (sub formă cremă, gel, alginată, impegnată cu substanțe active) pentru normalizare și reechilibrare, oferind tenului luminozitate și un aspect uniform.

Mâinile experte ale unei cosmeticiene eliberează întregul potențial al produselor, accentuând calitatea formulelor exclusiviste care îmbină ingrediente active naturale cu biotehnologii avansate, pentru a obține o frumusețe imediată și de lungă durată împreună cu o stare generală de bine.

Nu vă temeți de vizita într-un salon de cosmetică! Este vorba de capacitatea de a oferi mai mult în fiecare zi. Asta face diferența. Experiența voastră nu începe în momentul în care intrați într-un cabinet pentru un tratament facial și nu se termină când plecați. Mai degrabă, experiența constă în atmosferă, în efectele și rezultatele procedurilor efectuate care vor persista în timp pentru a ne putea bucura de ele o perioadă cât mai lungă!
 
No comments posted...

Leave a Comment

Simple catpcha image
Top