Tratamentul cosmetic cu oxigen hiperbaric

Tratamentul cosmetic cu oxigen hiperbaric

Terapii faciale   /   Jul 28th, 2022   /  A+ | a-
Reprezintă o metodă inovativă și non-invazivă care se bazează pe utilizarea oxigenului hiperbaric cu puritate medicală ridicată (între 93-98%). Terapia  cu oxigen hiperbaric este ideală pentru persoanele cărora le este frică de ace, fiind o terapie foarte simplă și foarte confortabilă.

Tratamentul cosmetic cu oxigen hiperbaric nu produce durere, fiind foarte plăcut. Oxigenul pur este introdus în straturile profunde ale pielii sub presiune ridicată împreună cu un mix de substanțe active din fiole sau împreună cu soluții dezinfectante calmante (de exemplu: ser fiziologic). Infuzia de oxigen se face prin folosirea unui aparat specific, iar prin acțiunea jetului de oxigen substanțele nutritive de regenerare celulară a țesutului cutanat sunt absorbite mai eficient și mai rapid în piele, având un efect imediat.

Mixul de ingrediente din fiole poate cuprinde următoarele tipuri de substanțe active cosmetice: acid hialuronic, aminoacizi, vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina E, acid kojic etc..

Timpul își pune amprenta asupra chipului, starea pielii fiind afectată de trecerea anilor. Mușchii feței se slăbesc, apare deficitul de colagen în piele (deoarece acesta nu mai este produs în cantitate optimă) și țesutul cutanat își pierde din elasticitate. În aceste condiții ovalul feței se deformează, apar ridurile și tenul arată obosit. Cu ajutorul terapiei de oxigenare hiperbarică putem încetini procesul de îmbătrânire prematură a pielii și îmbunătăți în mod semnificativ aspectul tenului.

Cele mai importante beneficii ale tratamentului cu oxigen hiperbaric sunt următoarele:
  • Oxigenarea țesutului cutanat în profunzime;
  • Îmbunătățirea respirației celulare;
  • Stimularea circulației sanguine;
  • Stimularea fibroblaștilor în producerea de colagen și elastină;
  • Hidratarea pielii;
  • Reducerea ridurilor și a liniilor fine;
  • Tratarea oricărui tip de piele, inclusiv a celei arse de soare;
  • Reducerea cearcănelor și a pungilor de sub ochi;
  • Întinerirea eficientă a epidermei.

O ședință de tratament durează aproximativ o oră și jumătate, iar pentru obținerea celor mai bune rezultate este recomandat un set de 5-8 ședințe.
Ședința de tratament începe  cu procedura de curățare a tenului prin folosirea unui produs demachiant (spumă sau un gel de curățare) adecvat tipului de ten. Se continuă cu tonifierea tenului în scopul completării demachierii și echilibrării ph-ului pielii, după care, se trece la etapa de exfoliere a pielii (peeling enzimatic sau peeling mecanic (microdermabraziune, gomaj) în funcție de necesitățile tenului), urmând apoi etapa efectivă de lucru cu aparatul în vederea introducerii oxigenului hiperbaric pur în piele. 
În recipientul aerografului se pune serumul sau mixul de ingrediente active necesare tipului de ten, aceste substabnțe fiind penetrate în piele împreună cu oxigenul hiperbaric.
Rezultatul final al tratamentului este unul spectaculos. Tenul este odihnit, luminos și radiant. Este stimulată capacitatea pielii de a se apăra împotriva factorilor externi, se obține un efect de lifting instant și se restabilește elasticitatea pielii.

Deoarece hidratarea este esențială pentru sănătatea pielii, terapia de oxigenare hiperbarică în combinație cu acidul hialuronic vor acționa foarte bine în piele deoarece, această substanță crește conținutul de umiditate în țesuturile cutanate, tonifiază, reduce ridurile și liniile fine, previne îmbătrânirea prematură și reconturează ovalul facial.

Prin terapia de oxigenare hiperbarică vom obține un aspect revitalizant și întinerit al tenului în doar câteva ședințe de tratament.


 
Top