Top 3 mituri despre acnee

Top 3 mituri despre acnee

Cosmetologie   /   Aug 4th, 2022   /   0 COMMENTS   /  A+ | a-
Acneea este cea mai frecvent întâlnită afecțiune a pielii. Statisticile arată că 85% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 24 de ani suferă de această afecțiune.

Ce este acneea?
Simplu spus, ea este o afecțiune inflamatorie a pielii care îmbracă mai multe forme de manifestare: comedoane, papule, pustule, noduli sau chisturi. Vestea bună este că acneea se poate remite și chiar vindeca dacă fiecărei forme i se identifică adevărata cauză și i se aplică tratamentul dermato-cosmetic specializat.

Cu toate acestea, în unele cazuri, practica terapeutică este mult încetinită de miturile cu privire la această afecțiune cărora pacienții le dau crezare cu ușurință. Iată un top trei a celor mai des întâlnite astfel de fantazări!

1. Coșurile nu trebuie curățate. Fals! De ce? Iată trei argumente de bază:
•    porii încărcați scad rata de absorbție a produselor aplicate și, implicit, eficiența acestora fiindcă absorbția la nivelul pielii se realizează în primul rând transfolicular;
•    sebumul blocat în pori reprezintă un mediu propice pentru multiplicarea bacteriilor ceea ce duce la inflamare, iar neevacuarea conținutului purulent al pustulelor îngreunează mult vindecarea;
•    nu există niciun produs care, prin simpla aplicare, să elibereze porii.

Atenție, însă! Nu este deloc indicat ca această operațiune să se realizeze acasă, în orice condiții. Curățarea se face doar în cadrul clinicii/cabinetului, de către personal specializat cu tehnici de lucru corecte și în condiții stricte de igienă.

2. Tenul acneic nu are nevoie de hidratare. Fals!
Hidratarea este esențială pentru buna desfășurare a tuturor proceselor fiziologice la nivelul pielii. Bineînțeles, pielea afectată de acnee are nevoie de un produs cu textură lejeră, acțiune seboregulatoare și cheratolinică, prevenind astfel încărcarea și blocarea porilor.

3. Acneea este contagioasă. Fals!
Acneea este o afecțiune provocată de bacteria Cutibacterium Acnes (mai cunoscută sub denumirea veche Propionibacterium Acnes), un microorganism care se găsește în mod normal pe pielea fiecăruia dintre noi. La persoanele cu ten gras, pe fondul hipersecreției de sebum și a blocării porilor, aceste bacterii devin patogene determinând apariția elementelor acneice.

Sper că aceste explicații vă ajută să înțelegeți că există o știință a frumuseții și, astfel, să luați cele mai bune decizii pentru dumneavoastră având mereu în minte cuvintele lui Voltaire, marele scriitor și filosof iluminist francez: ,,Adevărata frumusețe izvorăște din sublim și simplitate".

 
No comments posted...

Leave a Comment

Simple catpcha image
Top