REFLEXOTERAPIA SAU „RĂSFĂȚUL ZEILOR"

REFLEXOTERAPIA SAU „RĂSFĂȚUL ZEILOR"

Cosmetologie   /   Nov 4th, 2022   /   0 COMMENTS   /  A+ | a-
Principalul scop al reflexoterapiei constă în eliminarea toxinelor şi stimularea funcţiilor întregului organism. Principiul pe care se bazează reflexoterapia este foarte simplu: fiecărui organ îi corespunde un punct reflex pe corp. Când unul din organe este afectat de o boală, punctul său reflex (corespunzător acelui organ) semnalează problema. În zona respectivă se depun toxine care pot fi înlăturate prin masajul reflexogen. Circulaţia sângelui va redeveni normală, iar organul afectat va fi din nou sănătos.  Punctele reflexe corespunzătoare organelor sunt cel mai bine definite la nivelul mâinilor şi picioarelor.

Masajul reflexogen presupune aplicarea de către terapeut a unor presiuni, rotații, fricțiuni și mișcări energice pe punctele reflexe ale picioarelor pacientului după o anumită schemă, cu intenția de a le stimula să  transmită impulsuri nervoase către organul țintă, aceste mișcări alternând cu mișcări de drenaj pentru a oferi o stare de relaxare pacientului.

Reflexoterapia ajută la normalizarea funcțiilor organismului prin eliminarea toxinelor îmbunătățind astfel circulația sangvină. Depunerile toxice în zonele reflexe sunt datorate în special alimentației incorecte, sedentarismului sau stresului.

Funcționarea normală a circulației sângelui în organul sau zona afectată este benefică deoarece o bună circulație sangvină conduce la accelerarea vindecării și determină reechilibrarea bioenergetică a zonei afectate.
Reflexoterapia poate fi aplicată tuturor categoriilor de vârstă, în scop profilactic sau terapeutic a diferitelor afecțiuni acute sau cronice.

Foarte important! Reflexoterapia tratează cauza bolilor, nu doar efectul lor.

Talpa piciorului – una dintre zonele în care se află cele mai multe puncte reflexe este, de fapt, o hartă a întregului corp. Creierul, ochii, urechile, glanda tiroidă, plămânii, ficatul, stomacul, pancreasul, duodenul, rinichii, vezica urinară, colonul, ovarele etc., toate au câte un punct corespunzător în talpă.

Beneficiile reflexoterapiei sunt numeroase, acestea ameliorând boli cronice și acute, printre care enumerăm următoarele: migrena, durerile de cap, insomnia, nervozitatea, depresia, stresul, atacurile de panică, tulburările endocrine (hiper și hipotiroidism, reglarea ciclului nenatural, tulburările de menopauză, disfuncțiile sexuale, sindromul premenstrual), bolile renale, bolile metabolice (obezitatea, diabetul), reumatismul, afecțiunile ORL, astmul bronșic, sinuzita, afecțiunile digestive.
Frecvența terapiei variază în funcție de problemele pacienților. Recomandarea generală este de efectuare a 1-2 sau mai multe serii de câte 10 ședințe.

Reflexoterapeuţii masează aceste puncte şi, astfel, previn cauzele bolilor, şansele de recidivă fiind mici. Uneori, primele şedinţe de reflexoterapie pot fi puţin dureroase deoarece atunci se elimină toxinele acumulate de-a lungul anilor de viaţă. După câteva şedinte însă, durerea va scădea în intensitate. Este posibil să avem de-a face şi cu reacţii adverse în timpul terapiei  asociate procesului de detoxifiere a organismului: ameţeli, greaţă, stare de oboseală, febră, erupţii cutanate. Dar nu sunt motive de îngrijorare, aceste manifestări fiind normale în procesul de eliminare al toxinelor, iar aceasta este doar o etapă necesară pentru însănătoşire.

Reflexoterapia nu este indicată persoanelor care suferă de afecțiuni ale pielii, anevrisme, boli cardiace, tromboze, femeilor gravide.

Reflexoterapia reprezintă o terapie complementară, alternativă, non-invazivă, de ameliorare a unor afecțiuni și îmbunătățire a stării de sănătate, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

 
No comments posted...

Leave a Comment

Simple catpcha image
Top