Dincolo de trend...e ştiinţă

Dincolo de trend...e ştiinţă

De ce ?   /   Nov 11th, 2022   /   0 COMMENTS   /  A+ | a-
Ingredientele naturale sunt foarte populare printre consumatori datorită sentimentului de încredere pe care îl aduc. Cu toate acestea, ingredientele naturale nu sunt întotdeauna sigure pentru utilizare pe pielea noastră. Acestea ar putea provoca alergii (de exemplu uleiurile esențiale) și, de asemenea, sunt foarte dificil de formulat în produsele cosmetice. Multe din ele nu sunt stabile și vor provoca o colorare a produsului.

Definirea conceptului de „natural” în contextul ingredientelor cosmetice, și cu atât mai mult pentru produsele cosmetice, este dificilă, întrucât există aproape la fel de multe definiții cu privire la ceea ce constituie un ingredient natural, precum numărul de mărci de produse „naturale” sau standarde care definesc produsele 100% „naturale”.

Tehnic vorbind, există două criterii cheie care trebuie luate în considerare: originea materiei prime, dacă este provenită din natură sau este creată de om și procesul folosit pentru producerea ingredientului, dacă se modifică chimia naturală în așa fel în care natura nu ar fi capabilă.

Ingredientele „derivate în mod natural” sunt materii prime fabricate folosind o materie primă naturală care este modificată în mod intenționat folosind fie o altă materie primă naturală, fie una derivată din petrol pentru a produce o substanță chimică identică (sau nu) cu cea găsită în natură.

Există mai multe formule care pot fi folosite pentru a calcula porțiunea naturală a unei molecule: una este de a lua în considerare strict carbonii proveniți dintr-o materie primă naturală peste totalul de carboni; o alta este de a lua în considerare partea din greutatea moleculară a ingredientului atribuită atomilor care provin exclusiv dintr-o materie primă regenerabilă, cum ar fi o plantă, un microorganism sau un animal, peste greutatea moleculară totală a moleculei; în sfârșit, s-ar putea lua în considerare fiecare atom provenind din natură, inclusiv mineralele.

Sursa: Handbook of Cosmetic Science and Technology, Fourth Edition, editat de André O. Barel, Marc Paye, Howard I.
 
No comments posted...

Leave a Comment

Simple catpcha image
Top