MODALITĂȚI DE EFECTUARE A PROCEDURII DE EXFOLIERE

MODALITĂȚI DE EFECTUARE A PROCEDURII DE EXFOLIERE

Cariera   /   Sep 2nd, 2021   /   0 COMMENTS   /  A+ | a-
În derularea unui tratament cosmetic profesional, specialistul estetician următește menținerea pielii într-o stare cât mai aspectuoasă și pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată. Sunt câteva procese care stau la baza tratamentelor cosmetice și acestea sunt: procesul de curățare, procesul de tonifiere, procesul de hrănire/hidratare.

            Procesul de curățare al pielii este deosebit de important și de necesar deoarece, pe orice tip de piele, orice produs (de exemplu orice tip de substanța activă) sau procedeu (de exemplu,  masajul) care vor fi ulterior folosite nu vor da rezultatele scontate. Mai mult, praful și impuritățile vor pătrunde și mai adânc în piele împiedicând absorbția cutanată a produselor aplicate, benefice pielii.

            Din procesul de curățare al pielii face parte și exfolierea – procedeu cosmetic care presupune eliminarea celor mai vechi celule moarte ale pielii de pe suprafața exterioară a acesteia. Exfolierea se poate realiza prin 3 mijloace: mecanic, enzimatic, chimic.

            Peelingul mecanic sau gomajul este o procedură de curățare superficială a pielii. Produsele de gomaj conțin particule abrazive și se aplică pe fața curată, în strat uniform. Timpul de acțiune al unui gomaj este de aproximativ 10 minute. După scurgerea timpului de acțiune al produsului, acesta se masează prin mișcări circulare până la dizolvarea totală a particulelor abrazive conținute. Se spală cu apă, iar urmele de produs se îndepărtează prin ștergere cu loțiune tonică.  Un procedeu cosmetic foarte cunoscut azi, și care prezintă caracteristicile unui peeling mecanic este microdermabraziunea. Acest procedeu se efectuează folosind un aparat specific (cu pulbere de diamant) direct pe pielea uscată. Aparatul acționează ca un “șmirghel” extrem de fin care îndepărtează stratul cornos de la nivelul pielii.

            Oricare din cele 2 variante de peeling mecanic menționate mai sus am folosi, rezultatele nu vor întârzia să apară. Se va produce regenerarea celulară, iar pielea va deveni fină, netedă, luminoasă și plăcută la atingere.

            O a doua modalitate de exfoliere a tenului foarte ușor de folosit, fără reacții adverse ulterioare și foarte la îndemână este peelingul enzimatic (biologic). Peelingul enzimatic este un proces cu efect catalitic asupra stratului cornos care va accelera procesul de regenerare al pielii, fără a o vătăma. Enzimele sunt actorii principali în această acțiune, ele asigurând o exfoliere blândă și sigură, cu efecte vizibile și imediate. Principiul de acțiune se bazează pe puterea de dizolvare a enzimelor și pe capacitatea acestora de a distruge celulele moarte de la suprafața pielii prin degradarea proteinelor și lipidelor. Deoarece este un peeling ușor, care nu dăunează pielii el se poate folosi și acasă, la intervale regulate, minim o dată/lună. Timpul de acțiune este specific fiecărui produs în parte, de cele mai multe ori el este de 10-12 minute de la aplicare. Produsul de îndepărtează cu apă.

            Peelingul chimic este o procedură estetică modernă, non invazivă, folosită cu succes în saloanele de înfrumusețare, dar și în cabinetele medicilor specialiști dermatologi. Discutăm despre o metodă de întinerire facială care presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanțe chimice, având rolul de a îndepărta celulele moarte și de a stimula regenerarea celulară.

            Aplicarea acizilor pe față nu este foarte plăcută și, în funcție de particularitățile și problemele fiecărui ten în parte, aceasta se realizează prin mai multe grade de profunzime : superficial, mediu și profund. Peelingul profund este executat numai de către medicii specialiști dermatologi.

            Procedeul de peeling chimic este foarte eficient pentru îmbunățirea următoarele inestetisme ale pielii: aspectul ridurilor, diminuarea petelor pigmentare, aspectul cicatricilor postacneice, rejuvenarea facială. Perioada recomandată pentru efectuarea acestui tip de procedură estetică este sezonul rece, lunile octombrie – martie. Folosirea produselor cu spf după efectuarea unui peeling chimic, indiferent de profunzime este OBLIGATORIE.  

            În ultimii ani, interesul persoanelor (femei și bărbați deopotrivă) pentru procedurile estetice non-invazive în vederea obținerii unui aspect cât mai natural a crescut semnificativ. Efectuarea unor astfel de intervenții determină o imbunătățire vizibila a texturii pielii, fiind asociate totodata și cu o creștere a calității vieții.
 
No comments posted...

Leave a Comment

Simple catpcha image
Top