Despre microneedling sau terapia cu microace

Despre microneedling sau terapia cu microace

Cosmetologie   /   Sep 23rd, 2021   /   0 COMMENTS   /  A+ | a-
Tratamentul cu microace (microneedling) este o procedură estetică nouă, o metodă minim invazivă de înfrumusețare a pielii sigură și cu perioadă de recuperare minimă, folosită tot mai des si foarte apreciată care netezește, luminează și redă aspectul tânăr al tenului.

Procedura este relativ nedureroasă, adaptată inclusiv tenurilor sensibile și presupune utilizarea unor ace foarte fine pentru crearea unui număr mare de microcanale la nivelul tegumentului. Datorită capacității extraordinare de stimulare a sintezei de colagen si elastină, aceasta procedură poate fi descrisă ca terapie de inducere a sintezei de colagen. Pentru înlăturarea oricarui tip de disconfort este recomandată folosirea unui produs cu efect anestezic care se va aplica local, pe zona care urmează a fi tratată cu 20-30 minute înainte de efectuarea procedurii propriu-zise.

Procedura de microneedling se efectuează folosind un dispozitiv specific, electronic, denumit mezopen (dermapen, micropen etc.), de forma unui stilou, la capătul căruia se introduc ace detașabile, sterile, de unică folosință, care penetrează pielea cu o viteză și o adâncime reglabile în funcție de afecțiunea tratată și de calitatea pielii. Concomitent, prin microcanalele formate se introduc în profunzimea pielii seruri specifice, care trebuie să fie OBLIGATORIU sterile.

Terapia cu microace (microneedling) este foarte eficientă în tratarea/diminuarea următoarelor inestetisme ale pielii:
• riduri fine de expresie
• cicatrici post-acneice, cicatrici chirurgicale sau cicatrici post-arsuri
• vergeturi
• pete pigmentare
• pori dilatați
• ten tern și uscat


Efectele secundare ale terapiei cu microace sunt minime și constau într-o ușoară roșeață iar, la câteva zile de la efectuarea tratamentului se va observa o ușoară exfoliere a pielii. Este puțin probabil să apară vânătăi, infecții etc. după efectuarea corectă a acestei terapii.

Rezultatele se văd după prima ședință dar, pentru eficiență maximă sunt necesare cel putin 4 ședințe, efectuate la interval de 30 zile. Aspectul tenului continuă să se îmbunătățească în următoarele 3-6 luni de la oprirea tratamentului.
A doua zi după tratament, tenul este radiant și fresh, iar porii sunt vizibil micșorați. Este recomandată folosirea unui produs specific care să ajute la reepitelizarea pielii cel putin 5 zile dupa efectuarea acestei terapii.
După microneedling, pielea devine foarte sensibilă la acțiunea razelor solare, de aceea, folosirea unei creme de protecție solară și evitarea expunerii la soare timp de cel puțin două săptămâni sunt OBLIGATORII.

Produsele PBSerum sunt 100% biologice, nu conțin parabeni, conservanți, parfum, fiind liofilizate în condiții sterile. Pot fi folosite cu mare succes în procedura de microneedling!

Află mai multe detalii despre produse pe www.pbserum.ro

 
No comments posted...

Leave a Comment

Simple catpcha image
Top