Secretele tenului gras

Secretele tenului gras

Cosmetologie   /   Oct 7th, 2021   /   0 COMMENTS   /  A+ | a-
Tenul gras - uleios este acel tip de ten pe care nimeni nu vrea să îl aibă, este foarte sensibil la apariția coșurilor, are un aspect lucios, ușor inestetic și are nevoie de îngrijire atentă și constantă
Există persoane predispuse genetic la o piele care produce mai mult sau mai puțin sebum pe parcursul zilei sau/și al nopții. Cuvântul "sebum" nu ar trebui să fie perceput ca fiind ceva negativ pentru că, fără sebum, pielea ar fi complet neprotejată.

Tipologia pielii este influenţată de genetica noastră şi de agenți externi (temperaturi extreme, contaminarea din mediu, produsele de machiaj, tratamentul facial cosmetic etc.), factori care pot genera un exces de sebum permanent sau, doar periodic.
 
Cum recunoaştem tenul gras?
Cele mai multe persoane nu-și cunosc tenul, nu-i cunosc particularitățile caracteristicile, au diferite îndolieli referitoare la tipologia de ten.

Cele mai comune caracteristici ale tenurilor cu tendință grasă sunt:
  - pori dilatați,  destul de vizibili.
  - tendința de a suferi imperfecțiuni precum puncte negre, coşuri și /sau iritaţii.
  - exces de „strălucire/luciu” a tenului.

Există totuși câteva avantaje ale acestei tipologii de ten și anume: îmbătrânirea lentă a pielii, rezistența crescută la agresiunile externe, apariția mai întârziată a ridurilor.
 

Cum îngrijim tenul gras?

Când ne confruntăm cu o piele cu exces de sebum, curățarea este esențială. Tenul trebuie curăţat şi dacă nu purtăm machiej! Fața trebuie spălată temeinic (fără a freca excesiv, de preferabil de două ori pe zi, dimineața și seara, cu un produs cosmetic special conceput pentru această tipologie de ten, care să cureţe bine fără a usca foarte tare tenul).
 

Achiziționarea produselor cosmetice pentru acest tip de piele este esențială, alegerea trebui să fie corectă pentru a nu stimula şi mai mult secreţia de sebum. Un produs inadecvat poate fi foarte dăunător deoarece, pe lângă înrăutățirea aspectului pielii, ele vor înfunda canalele secretoare ale glandelor sebacee și vor agrava problema de bază.
 

Folosirea unei loțiuni tonice este, de asemenea, esenţială deoarece va ajuta la echilibrarea pH-ului pielii. Folosiți produse cât mai naturale şi solicitați sfatul unui specialist (cosmetician, medic dermatolog) pentru o consiliere corectă și pertinentă! Nu alegeti produsele ţinand cont de reclamele de la televizor sau sfaturile băbeşti ale vecinei/prietenei/rudei pentru care, un anumit produs cosmetic funcţionează foarte bine.
 

Chiar dacă avem un ten gras, hidratarea acestuia este esențială. Multe persoane au impresia că un ten gras nu are nevoie de hidratare. Din contră, un ten gras poate fi chiar foarte deshidratat si excesul de sebum să fie un semnal pe care pielea îl transmite. Folosiți o cremă hidratantă adecvată tenurilor grase (de preferință pe bază de apă) şi luați în considerare un consum suficient de apă!

No comments posted...

Leave a Comment

Simple catpcha image
Top