MITUL ingredientelor din produsele cosmetice

MITUL ingredientelor din produsele cosmetice

Cosmetologie   /   Oct 19th, 2021   /   0 COMMENTS   /  A+ | a-
Există anumiţi factori care cauzează îmbătrânirea prematură a pielii, iar cei mai mulţi dintre aceştia sunt legaţi de stilul de viaţă. Printre cauzele majore ale îmbătrânirii pielii se numără radiațiile ultraviolete emise de soare, fumatul, poluarea, stresul de zi cu zi, o dietă săracă în substanţe nutritive etc.. Dacă ne dorim să acționăm din timp împotriva semnelor de îmbătrânire prematură a pielii este necesar să folosim produse specifice care să conțină ingredientele necesare în cantitate suficientă.

Procesul de îmbătrânire a pielii diferă de la o persoană la alta şi poate fi influenţat de mulţi factori.  Specialiştii spun că de la 25 de ani ar trebui să începem să oferim pielii protecţia necesară, mai ales din cauza influenței nocive a radiațiilor UV asupra pielii.  Filtrele solare UV şi ingredientele antiaging adaptate nevoilor fiecărei persoane (ca de exemplu: binecunoscutul acid hialuronic), sunt esenţiale în această „luptă” timpurie.

Tipul de piele şi vârsta joacă un rol important în alegerea celor mai potrivite produse pentru faţă care trebuie să ajute la menținerea sănătății pielii.

În afară de conceptul general și oarecum imposibil că o femeie ar trebui să știe totul despre produsele pe care și le aplică pe faţă şi corp, există multe alte motive pentru care înțelegerea ingredientelor din produsele de îngrijire a pielii este utilă.
În esență, o serie de factori diferiți determină dacă un produs de îngrijire a pielii are cu adevărat un efect dorit (de hidratare, antiaging, regenerare, matifiere etc.) sau NU. De aici, sunt câteva aspecte de luat în considerare:
  • Are vreunul dintre ingredientele conținute capacitatea cu adevărat semnificativă de a stimula orice aspect al regenerării pielii, remodelare sau reînnoire a acesteia?  (de exemplu: în cazul sintezei celulare sau a celei de colagen). Cu alte cuvinte, sunt cu adevărat ingredientele din conținut active?
  • Sunt ingredientele active prezente în cantități suficiente și sunt ele stabile? Cu alte cuvinte, ingredientele active rămân active pe durata indicată de termenul de valabilitate sau se degradează în ritm alert prin reacția cu aerul sau alte ingrediente?
  • Formularea produsului asigură penetrarea ingredientelor active suficient de bine pentru ca ele să fie eficiente? Vreunul dintre ingredientele inactive (e.g. conservanţi, parfum) interferează cu efectul celor active? Au potențialul de a dăuna pielii prin provocarea de reacții alergice, iritante sau de deshidratare a pielii?
Un produs optim de îngrijire a pielii ar trebui să conțină unul sau mai multe ingrediente active într-o concentrație eficientă și suficientă. Ingredientele inactive nu ar trebui să interfereze cu cele active și, ori de câte ori este necesar ele ar trebui să asigure conservarea în condiții de siguranță și mai ales o penetrare în piele cât mai eficientă.

Din păcate, este foarte greu sa găsim produse care să îndeplinească toate aceste condiții la un preţ „bun”, într-o formulă ușor de utilizat și cu un timp de viață îndelungat. Ca rezultat, multe produse de îngrijire a pielii de pe piață nu îndeplinesc nici măcar una din aceste cerințe.

Solicitați părerea unui specialist și urmați sfaturile primite! Cosmeticiana ta te va consilia în a alege cele mai potrivite produse pentru tine și tipologia pielii tale!

 

Faţa şi corpul tău sunt imaginea ta! Investeşte în ele! Şi...Crede în tine!


 
No comments posted...

Leave a Comment

Simple catpcha image
Top