Alege hidratarea

Alege hidratarea

Cariera   /   Sep 24th, 2020   /   0 COMMENTS   /  A+ | a-
           Hidratarea este termenul ce descrie capacitatea corpului de a reține și administra apa. O hidratare corectă nu înseamnă doar un aport corect și constant de apă, ci și o concentrație corectă la nivel celular.
            Apa pe care o bem sau o ingerăm prin intermediul alimentelor cu care ne hrănim este distribuită de la nivelul sistemului digestiv la nivel celular, împreună cu nutrienții necesari. Astfel, la nivel celular, apa este importantă în alcătuirea celulelor, transportul nutrienților către acestea și în transportul compușilor metabolici și ai toxinelor de la celule către aparatele excretoare.
            Hidratarea este un factor foarte important pentru sănătatea pielii. În fapt, multe patologii se manifestă prin deshidratare cutanată (xeroză).
            Dacă vreți să arătați cât mai bine cu putință, gândiți-vă mai întâi la pielea dumneavoastră. O piele cu aspect sănătos radiază o strălucire tinerească indiferent de vârstă. Pielea care poartă urmele unei alimentații greșite, a fumatului, a deshidratării sau ale expunerii îndelungate la soare poate adăuga câțiva ani înfățișării dumneavoastră.
            Stratul superficial al pielii epidermul, se reînnoiește la aproximativ 27 de zile. Învelișul nou este creat dedesubt, în al doilea strat al pielii, dermul. În acest strat se află colagen (fibre proteice asemănătoare unor funii care susțin pielea) și elastină (fibre proteice care conferă elasticitatea). De asemenea, mai este și stratul de grăsime (hipodermul) care crează curbele plăcute care dau forma feței și a corpului.
            Pe măsură ce pielea îmbătrânește colagenul și elastina se rup, iar stratul de grăsime subcutanată se micșorează, ariile osoase ale feței devenind mai proeminente. O îngrijire benefică poate întârzia apariția aceste efecte.
            Tratează cu precauție promisiunile de frumusețe și ține cont că orice îmbunătățire adusă din exterior pielii noastre are nevoie și de o îmbunătățire din interior.
            Pentru a avea o piele tânără și radioasă, aveți nevoie de un aport regulat al tuturor nutrienților de bază, incluzând aici proteine, lipide, vitamine, minerale și multă apă.
            Apa are o serie de proprietăți miraculoase pentru îngrijirea corporală, ea acționează asupra pielii ca un factor hidratant natural, curăță și elimină impuritățile, o ajută să-și mențină elasticitatea si fermitatea, ii dă luminozitate, previne uscarea si apariția ridurilor.
            Dacă vrei să-ți păstrezi tenul tânăr si strălucitor, este indicat să consumi un pahar de apă imediat ce te trezești dimineața, inainte de a merge la culcare seara, dar si inainte de fiecare masă. Profită de orice ocazie pentru ați hidrata pielea prin a bea suficientă apă.
 
No comments posted...

Leave a Comment

Simple catpcha image
Top